Wetenschap voor kinderen

Je bekijkt nu Wetenschap voor kinderen

School de Vriendschap neemt deel aan het bijzondere project NIEUWsgierig van Wetenschapsknooppunt Erasmus Universiteit Rotterdam.

Dit project biedt onze oudere leerlingen een aantal unieke kansen. Waardoor het goed bij de visie van onze school aansluit:

  • Leerlingen mogen volledig vanuit hun eigen interesse een onderwerp kiezen, waar ze zeven weken mee aan de slag gaan. Kinderen zullen ervaren, dat niets moet maar alles vanuit eigen nieuwsgierigheid mag!
  • De leerlingen krijgen in tweetallen persoonlijke begeleiding van een student-docent, een student van de Erasmus Universiteit Rotterdam. De student weet als geen ander hoe een onderzoek goed opgezet moet worden.
  • De leerlingen werken tijdens het project ongemerkt aan hun woordenschat en taalvaardigheden.
  • Woordenschat: door de intensieve begeleiding van de student zijn de leerlingen veel met elkaar in gesprek. Daarnaast verdiepen ze zich helemaal in één onderwerp, waardoor ze kennismaken met nieuwe woorden en begrippen.
  • Taalvaardigheden: Aan het eind van het project zal een onderzoeksmarkt plaatsvinden op de school, waarbij de leerlingen hun eigen onderzoek zullen presenteren. Bezoekers van de markt gaan in gesprek met de leerlingen over hun onderzoeksproject en zullen vragen stellen. Leerlingen oefenen daardoor in het spreken en presenteren.