Team

Het team van School de Vriendschap kijkt er naar uit om na een lange periode van voorbereiding de levendigheid van leerlingen in het nieuwe gebouw te zien en te horen. 

Onbeschrijflijk veel zin hebben we om er samen met de kinderen straks hele fijne schooldagen van te gaan maken.

De teamleden vertellen hieronder wat meer over zichzelf.

Marian Dijksman
Directeur

Mijn werkervaring: ontwikkelaar van projecten, leidinggevende van locaties in Zorg en Welzijn, Raad voor de Kinderbescherming, Bibliotheken en Jeugd-educatie. Kwaliteit, werkplezier, sfeer en verbinding vormen daarbij al meer dan 40 jaar de rode draad.

Luisteren naar ouders, leerkrachten en leerlingen vind ik heel belangrijk. Talent tot zijn recht laten komen is voor mij vanzelfsprekend.

Verschillende managementopleidingen afgerond, dialoogfacilitator, leerkracht Humanistisch Onderwijs, behaalde in 2022 het Certificaat Good Governance (Wagner). Bovenal zie ik mijzelf als betrokken mens met een brede analytische blik die graag mooie dingen wil neerzetten in het leven.

Samen een schoolcultuur creëren die iedereen laat stralen en groeien, dat is mijn doel.

Ilona van den Boogert - van den Beemt
Intern Begeleider

Opleidingen:
- Leerkracht basisonderwijs
- RT/IB opleiding
- Master Pedagogiek (afstudeerrichting; orthopedagogiek en management en beleid)

Ik werk in het onderwijs vanaf 2005. Ik heb altijd in deze regio gewerkt met de meertalige leerling of nieuwkomers.

Specialisme:
- Kennis over meertalige leerlingen
- Verbinder tussen leerkrachten en ouder/kind
- Samenwerking met iedereen binnen de school en het onderwijs

Ik vind het werken op de Vriendschap een unieke uitdaging in mijn carrière. Ik wil heel graag bijdragen aan goed onderwijs voor deze Oekraïense vluchtelingen. 

 

Liselot van Rest
Intern Begeleider

Ik ben 44 jaar en woon samen met mijn man en 3 zoons in Maassluis.

Vanaf 2001 ben ik al werkzaam in het onderwijs. 
Op verschillende scholen in Rotterdam heb ik ervaring opgedaan in alle groepen van de basisschool. 
Van groep 1 tot en met groep 8. 
In die tijd heb ik ook doorgeleerd voor remedial teacher en intern begeleider. 
Op een school in Maassluis was ik zorgcoördinator voor de hele school inclusief de kinderopvang. 

Nu mag ik op basisschool De Vriendschap weer samenwerken met u, de ouders en jullie kinderen als intern begeleider.
Ik kijk uit naar een fijne samenwerking.

Laura Vredenbregt
Leerkracht

Mijn naam is Laura Vredenbregt.  Ik ben ontzettend dankbaar dat ik deel mag uitmaken van het enthousiaste team van De Vriendschap. Dit wordt mijn veertiende jaar in het onderwijs.

In 2008 ben ik afgestudeerd als Bachelor of Education en sindsdien sta ik met veel plezier voor de klas. Ik heb als leerkracht op scholen in Nederland gewerkt, maar ik heb ook op een internationale school in het buitenland gewerkt.

Ik heb een open, internationale blik en pas mijn onderwijs aan op de individuele verschillen binnen de groep.

Lesgeven is iets moois. Het geeft voldoening om de leerlingen elke dag te helpen en ze te zien  groeien in hun ontwikkeling. Ieder kind is anders, elke dag is anders en dat maakt het onderwijs zo interessant.

Op De Vriendschap hoop ik de kinderen een veilige en inspirerende leeromgeving te bieden. Een leeromgeving waar ze vaardigheden leren die ze in de toekomst nodig hebben, maar waar ze ook plezier maken.

Paul van de Zande
Leerkracht

Mijn naam is Paul van de Zande, ik ben 40 jaar en woon samen met mijn vrouw en 2 kinderen in Vlaardingen. 

In 2007 ben ik afgestudeerd als leerkracht basisonderwijs aan de Pabo in Rotterdam en ik ben toen gestart in het speciaal basisonderwijs (SBO). Hierna heb ik gekozen voor het reguliere basisonderwijs op verschillende scholen in Schiedam. 

Met dus ruim 15 jaar ervaring geef ik momenteel les aan groep 6. In die periode heb ik o.a. de opleiding tot rekenspecialist voltooid, net als de cursussen van Leader in Me (Stephan Covey) en de Kanjertraining.

Een bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling van kinderen is wat het onderwijs voor mij zo interessant maakt. Ik hoop daarom na de zomervakantie mijn bijdrage te kunnen leveren aan de leerlingen van De Vriendschap in Vlaardingen.

Henna Tjoe-A-On
Leerkracht

Werken in het onderwijs houdt voor mij in: samen onderwijs ontwerpen, waar ruimte is voor verbinding, verwondering en het individuele kind. Samen creëren, van elkaar leren en groeien tot nieuwsgierige en leergierige mensen die vragen stellen over datgene wat ze zien, horen, voelen en proeven in hun omgeving en dingen niet als vanzelfsprekend aannemen. We zijn samen één familie. De kinderen op de Vriendschap hierin begeleiden, vind ik het allermooiste onderwijs.

Mijn onderwijservaring, 19 jaar, heb ik o.a. opgedaan in het Montessori onderwijs, waar de leerling vanuit intrinsieke motivatie eigen keuzes leert maken en op te groeien tot een zelfstandig mens.

Diploma’s: Pedagogische Academie en Master of Education

Cursussen: Opleiding Verkorte Interne Begeleiding,  Kindercounseling, Kinderyoga docentenopleiding

Henry van Kleeff
Leerkracht

Ik noem mezelf graag een senior-leerkracht. Ik ben ruim twintig jaar werkzaam in het speciaal onderwijs. Voor die tijd had ik een eigen grafisch ontwerpbureau. Mijn grafische achtergrond komt nog steeds goed van pas in mijn lesvoorbereidingen. In 2010 behaalde ik mijn master op gedrag (MasterSEN) en op dit moment volg ik een opleiding tot NT2-docent aan de HRO (Hogeschool Rotterdam).

Ik woon samen met mijn vrouw Carolien in Rotterdam. Wij hebben twee volwassen zoons.
Wanneer ik niet studeer of mijn lessen voor school aan het voorbereiden ben, luister ik naar muziek of ben ik te vinden langs het veld van mijn favoriete Rotterdamse voetbalclub Excelsior.

Vanaf het begin van mijn onderwijscarrière heb ik lesgegeven aan kinderen waarvoor onderwijs niet altijd vanzelfsprekend is. Dit waren vaak de meest kwetsbare kinderen.
In de klas wil ik een sfeer creëren van verbondenheid en positiviteit. Iedere les moet als het ware een cadeautje zijn om te geven en om te krijgen. Ik ben dan ook heel blij dat ik deelgenoot ben van het team van ‘De Vriendschap’.

Ellen van der Plas
Leerkracht

Mijn naam is Ellen van der Plas en ik ben 25 jaar oud.

In de zomer van 2020 haalde ik mijn diploma aan de PABO en sinds die tijd sta ik met veel plezier voor de klas! Ik geniet elke dag weer van de oprechte- en nieuwsgierige houding van (jonge) kinderen. Dit in combinatie met mijn liefde voor de (Nederlandse) taal zorgt ervoor dat de Vriendschap de plek is waar ik wil werken.

Ik hoop dat ik met mijn rustige- en geïnteresseerde uitstraling ervoor kan zorgen dat de kinderen zich snel op hun gemak voelen bij mij in de klas! 

Tessa Zandman
Leerkracht

23 years of experience in education

Certificates:
Teacher for primary education (PABO) 1999
Wageningen University & Research. Bioprocestechnology 1991
Language and culture specialist: The Globe 2023
Coordinator Reading. Stichting Wijzer 2023

I love to work with children, to help them exploring the world. To teach the dutch language to ukrainian children is for me a way to be of significance to them.

Andrea van Zweden
Leerkracht

Het is 25 jaar geleden dat ik mijn diploma heb behaald voor het uitdagende beroep van leerkracht. In de afgelopen jaren heb ik zowel met jonge kinderen als oudere kinderen gewerkt, in het bijzonder en openbaar onderwijs.

Kinderen leren mij om me te blijven verwonderen en ontwikkelen. Samen met kinderen de wereld en wie ze willen zijn ontdekken is het mooiste wat er is. 

Thuis, met mijn man en 3 kinderen, zijn we graag in verbinding met anderen. We gaan er graag op uit en zijn vaak samen met onze familie en vrienden en doen veel vrijwilligerswerk.

Nataliya Evgenivna Zagontova
Leerkracht

Mijn naam is Nataliya Evgenivna Zagontova. Ik studeerde af aan het Izmail State Pedagogical Institute. Mijn specialiteit is lerares basisonderwijs. Ik heb 18 jaar ervaring in het onderwijs.

Ik ben blij dat de school De Vriendschap de mogelijkheid geeft om Oekraïense kinderen te ondersteunen en kwalitatief onderwijs te bieden. Daarnaast krijgen de leraren ondersteuning en geeft dit de mooie ervaring van het werken in een internationaal team.

Peter Luf
Vakleerkracht muziek/spel en drama, digitale technieken

Diploma's: Masterdiploma Muziekkunst, in 2019 behaald aan de Borys Grinchenko Kyiv universiteit.

Ervaring in het onderwijs: Half jaar praktijk op school

Specialiteiten: Docent Muzikale Kunsten, Multimedia Project Director, Drama

Mijn doel is om Oekraïense kinderen te helpen bij de integratie in het Nederlandse onderwijs. Ik ben geïnteresseerd om deel te nemen aan de ontwikkeling van de individualiteit van kinderen en ik ben ervan overtuigd dat muziek en theater zullen helpen om dit doel te bereiken.

Onderwijs in muziek en theater is van cruciaal belang voor het versterken van verschillende vaardigheden bij kinderen. In de kern is het doel van muzieklessen om de muzikale cultuur van de studenten te ontwikkelen als een essentieel onderdeel van hun spirituele cultuur. Dramalessen helpen bij het ontwikkelen van creatieve vaardigheden, verbeeldingskracht, activiteit en toewijding van kinderen.

Mijn doel is om stappen te bouwen die studenten ertoe brengen de muziekcultuur onder de knie te krijgen en hun creatieve potentieel daardoor naar voren te brengen. Ik zou tijdens mijn werk een theatervoorstelling, een muziekconcert in de vorm van een koor en een kinderorkest willen organiseren. Zo zie ik creatieve ontwikkeling van kinderen, waarmee ik hun leerproces kan verrijken.

Victoria Ivanivna Beliavska
Leerkracht

Laten we kennis maken! Mijn naam is Victoria Ivanivna Beliavska. Ik ben lerares op de basisschool "De Vriendschap" in Vlaardingen. Ik heb een volledige hogere pedagogische opleiding. Ik heb 16 jaar ervaring in het onderwijs.

In 2013 studeerde ik af aan de Berdyansk State Pedagogical universiteit en volgde een hogere opleiding op het gebied van "Correctionele opvoeding (logopedie)", ook behaalde ik een bachelordiploma "Defectoloog, begeleider van kinderen met soorten psychofysische ontwikkeling." In 2014 studeerde ik af aan de Pedagogische universiteit van Berdyansk en volgde ik een volledige hogere opleiding in de specialiteit "Correctionele opvoeding" en behaalde de kwalificatie "Spraaktherapeut".

Ik hou van mijn beroep en kan me moeilijk voorstellen dat ik iets anders zou doen. Omdat dit beroep mijn roeping is. Door met kinderen te communiceren, krijg ik altijd positieve emoties en leer ik iets nieuws. Met kinderen is het altijd interessant.

Ik ben blij dat ik de kans krijg om op deze school te werken en Oekraïense kinderen te helpen een opleiding in Nederland te volgen.

Mijn pedagogisch motto: het belangrijkste is om kinderen te leren denken.

Alme Emirsalie
Leerkracht Oekraïens

Mijn naam is Alme Emirsalie. Ik ben leraar Oekraïense taal. Ik heb 15 jaar ervaring in het onderwijs. Ik heb op de middelbare school, basisschool en de kleuterschool gewerkt.

Ik hou van kinderen vanwege hun openheid, levendigheid en verlangen om de wereld te ontdekken.

Ik ben er zeker van dat alleen een gelukkig en zelfverzekerd kind moedig volwassen wordt. En om het kind zo te laten worden, bestaan ​​wij - de leraren van de school "De Vriendschap".

Veronika Vereha
Onderwijsassistent & Vakleerkracht Engels

Mijn naam is Veronika Vereha. Ik kom uit Oekraїne, maar ik woon al 4 jaar in Nederland. Ik heb Engels gestudeerd op de universiteit van Chernivtsi. Ik heb een jaar Engelse les gegeven in Oekraїne en ondertussen heb ik ook al 2 jaar ervaring met het werken met kinderen van verschillende leeftijden in Nederland. Taal is het middel om de hele wereld te kunnen ontdekken. Ik wil graag uw kinderen niet alleen helpen bij het leren van een nieuwe taal, maar ook toegang geven tot de wereld.

Naast de Oekraïense taal, spreek ik ook Nederlands, Engels en Russisch waardoor ik iedereen binnen de school kan verbinden.

Kinderen bieden elke dag een nieuwe uitdaging en veel positiviteit, dat geeft mij altijd veel energie en motivatie.

Carmen van Rossen-Roosenhoff
Onderwijsassistent

Ik ben Carmen van Rossen-Roosenhoff.  

Mijn achtergrond is heel divers. Ik heb o.a. een bedrijf gehad en gaf kinderfeestjes en creatieve workshops en herstelde kleding voor mensen. Mijn veelzijdigheid, flexibiliteit en creativiteit ga ik inzetten op deze unieke school. Omdat leren energie geeft doe ik de opleiding onderwijsassistent. 

Ik heb ervaring met kinderen in het verenigingsleven, door de creatieve workshops die ik heb gegeven en natuurlijk met mijn eigen kinderen. Dat heb ik altijd heel dankbaar werk gevonden wat mij goed lag. 

Ik heb heel veel zin om de leerkrachten te ondersteunen bij het belangrijke werk voor de kinderen uit Oekraïne op onze school De Vriendschap.