School de Vriendschap

De naam is gekozen omdat vriendschap van zo ongelooflijk groot belang is in een mensenleven. Dus ook in dat van kinderen. Vriendschap biedt kansen tot inzicht en inleving in gedachten, gevoelens van anderen, biedt steun, warmte, kracht en lef om dingen die je misschien alleen niet zou durven, wel te doen. Het vergroot levensgeluk en zelfvertrouwen. Biedt een spiegel. En nog veel meer. Zoals samen plezier hebben en samen dingen beleven.

Vriendschap maakt dat je gezonder en sterker in het leven staat. Dat is wat wij onze leerlingen toewensen. Wij hoeven u niet uit leggen dat je ook nog eens beter leert als je gezonder en sterker in het leven staat.

Op school is vriendschap daarom van onschatbare waarde. Ook binnen het team. Teamleden zijn gekozen op professionaliteit, bevlogenheid en enthousiasme (naast onderwijskennis en onderwijservaring). Er is de verwachting dat we op een open en gulle manier van elkaars talenten gaan leren. Elkaar steunen en helpen als iets moeilijk is, elkaar complimenteren als iets goed gaat. Als team zullen wij dit ook uitstralen, niemand valt buiten de boot.

De Vriendschap wil bovendien met een open en proactieve houding een stimulerende bijdrage leveren aan de verbinding van de bewoners van de wijk Mrija en Vlaardingers. Ook daar werken we aan vriendschap.

Wilt u meer lezen over de wijk Mrija, neem dan een kijkje op de website www.mrija.nl