Schooldag en vakken

Op School de Vriendschap gaan we van 8.30 tot 14.30 uur naar school. Vanaf 8.20 uur mag u uw kind zelf naar het klaslokaal brengen. Als u het wenst kunt u dan tot 8.45 uur een taalactiviteit met uw kind doen.

In de ochtenden werken de leerkrachten met de kinderen aan de basisvaardigheden lezen, spelling en rekenen. Lezen en spelling wordt in het Nederlands gegeven. Bij rekenen heeft u komend schooljaar als ouder een keuze om het Nederlandse of het Oekraïense curriculum te volgen. 

In de middagen zullen we thematisch gaan werken waarin de vakgebieden biologie, aardrijkskunde, geschiedenis, muziek, digitale vaardigheden, burgerschap, woordenschat en presentatievaardigheden aan bod zullen komen. Ook de schoolvakken sociaal emotioneel leren (omgaan met emoties, keuzes maken en elkaar helpen), schrijven en Engels zullen op het rooster terug te vinden zijn. 

Op School de Vriendschap hebben we gekozen voor een speciaal schoolvak; cultuur uur. Tijdens dit uur zullen we aandacht besteden aan de twee culturen: de Nederlandse en Oekraïense. Verder gaan de leerlingen rond 10 uur en 12 uur buitenspelen en is er tijd gereserveerd voor een pauzehapje en lunch. 

Ook sporten zal op school de Vriendschap niet ontbreken. Alle leerlingen zullen 2x per week sportlessen in de naastgelegen gymzaal krijgen van een speciale gymleerkracht van Vlaardingen in Beweging. Op de donderdagmiddag kunnen kinderen zwemles krijgen in zwembad de Kulk. Hiervoor komt er speciaal een bus naar de wijk Mrija die de kinderen vanaf 8 jaar en die nog geen diploma A hebben naar het zwembad brengen en na de zwemles weer veilig terugbrengen naar de wijk. 

Het is straks de bedoeling om elke dag een activiteit na schooltijd aan te bieden waar leerlingen zich voor in kunnen schrijven. Hierbij kunt u denken aan: leren lezen in het Oekraïens, rekenvaardigheden in het Oekraïens vergroten, muziek/dramalessen in het Oekraïens, extra sportlessen, uitbreiden van computervaardigheden of huiswerkbegeleiding. Wij horen graag van u als ouder wat u verder nog wenst na schooltijd, zodat we samen kunnen kijken wat de mogelijkheden zijn.